Ψυχολογική υποστήριξη

Ψυχολογική υποστήριξη: Η ψυχολογική στήριξη σε παιδιά έχει ως σκοπό να διερευνηθούν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές του παιδιού. Με αυτό τον τρόπο το παιδί μπορεί να βοηθηθεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του, να αναγνωρίσει τα συναισθήματα του και να τα διαχειριστεί καλύτερα. Επίσης, μπορεί να αλλάξει δυσπροσαρμοστικές σκέψεις και συμπεριιφορές.

Η συνεργασία των γονιών με τον ψυχολόγο είναι απαραίτητη καθώς η οικογένεια είναι το σημαντικότερο σύστημα στο οποίο εντάσσεται το παιδί. Στόχος της θεραπείας είναι το παιδί να αναπτύξει την προσωπικότητα του, να αναγνωρίσει τις αδυναμίες και τις δυνατότητες του, να βρει τρόπους να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να αξιοποιήσει θετικά το δυναμικό του ώστε να εξελιχθεί σε υγιή και ώριμο ενήλικα.

image

Διαταραχές

Ο ψυχολόγος μεσω θεραπευτικών μέσων και παιχνιδιού αντιμετωπίζει  δυσκολίες που είναι οι κοινωνικές φοβίες, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, ελλείμματα σε κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, δυσκολία διαχείρισης συναισθημάτων. Έτσι το παιδί μαθαίνει να εκπαιδεύεται σε καταστάσεις που το δυσαρεστούν και θα μπορεί να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με περισσότερη ευκολία δυσάρεστες καταστάσεις που θα του παρουσιαστούν μελλοντικά